Składniki
- Jaja kurze całe- 2 sztuki (60g) UWAGA wykorzystać tylko 1 żółtko
- Mąka owsiana- 2 łyżki (20g)
- szczypta soli i ksylitolu
Dodatki
- jogurt naturalny- 2 łyżki (20g)
- sezonowe owoce (śliwka, brzoskwinia)
- orzechy nerkowca
- opcjonalnie cynamon
Sposób przygotowania
Białka z żółtkiem ubić, po chwili dodać mąkę. Gotową masę wylać na rozgrzany olej. Usmażyć z dwóch stron. Gotowy omlet posmarować jogurtem naturalnym, posypać owocami orzechami.
Wartość energetyczna posiłku na zdjęciu
(Porcja 364 kcal)
- Białko – 14,3g
- Tłuszcz – 20g
- Węglowodany – 34g
- Błonnik pokarmowy – 5g
- Wymienniki węglowodanowe (WW) – 3