Przepisy – Omlet owsiany z owocami

Składniki

  • Jaja kurze całe- 2 sztuki (60g) UWAGA wykorzystać tylko 1 żółtko
  • Mąka owsiana- 2 łyżki (20g)
  • szczypta soli i ksylitolu

Dodatki

  • jogurt naturalny- 2 łyżki (20g)
  • sezonowe owoce (śliwka, brzoskwinia)
  • orzechy nerkowca
  • opcjonalnie cynamon

Sposób przygotowania

Białka z żółtkiem ubić, po chwili dodać mąkę. Gotową masę wylać na rozgrzany olej. Usmażyć z dwóch stron. Gotowy omlet posmarować jogurtem naturalnym, posypać owocami orzechami.

dietetyczne danie

Wartość energetyczna posiłku na zdjęciu

(Porcja 364 kcal)

  • Białko – 14,3g
  • Tłuszcz – 20g
  • Węglowodany – 34g
  • Błonnik pokarmowy – 5g
  • Wymienniki węglowodanowe (WW) – 3
Beata Kopaniecka | 16 października 2016

Leave a Reply