Zwyci臋stwo!!聽馃挭馃槉

Jest mi ogromnie mi艂o poinformowa膰 i偶 przepis na jesienne leczo z ciecierzyca wygra艂 w konkursie „Prze艣lij przepis” organizowanym w ramach projektu Zachowaj R贸wnowag臋 przez Instytut 呕ywno艣ci i 呕ywienia.

To m贸j drugi przepis, z kt贸rym odwa偶y艂am si臋 wsi膮艣膰 udzia艂 w konkursie i uda艂o si臋!!

Love my job馃崗

Przepis na zwyci臋skie leczo

Sk艂adniki

  • 60 g cukinii
  • 40 g cebuli
  • 60 g obranej dyni
  • 20 g obranej marchewki
  • 45 g papryki czerwonej
  • 25 g papryki zielonej
  • 130 g pomidora
  • 20 g kukurydzy
  • 40 g ciecierzycy
  • 10 g oliwy z oliwek

Spos贸b przygotowania

Ciecierzyc臋 namoczy膰 na noc, nast臋pnie ugotowa膰 wed艂ug wskaz贸wek na opakowaniu. Marchew ugotowa膰 na p贸艂twardo i pokroi膰 w kostk臋. Pozosta艂e warzywa posieka膰 w kostk臋.聽鈥–ebule zeszkli膰 na oliwie, doda膰 papryki, przykry膰 i poddusi膰. Doda膰 cukinie wraz z dyni膮, kukurydz膮 i pomidorem, podla膰 woda i dusi膰. Przyprawi膰 zio艂ami do smaku.

przepis dietetyczny

Beata Kopaniecka | 17 pa藕dziernika 2016

Leave a Reply